perjantai 5. heinäkuuta 2019

Minä lukijana ja kirjoittajana

 Ennen kuin aloitan kirjoittamaan ajatuksiani lukemistani kirjoista, on ehkä järkevää kiteyttää minkälaisia kirjoja luen ja minkälaista tekstiä blogi pitää sisällään. Koska kirjat ovat blogin tärkein teema, aloitan niistä.

Luen eniten romaaneja, pääosin nuortenkirjallisuutta, mutta joukkoon mahtuu tietenkin myös runoja, novelleja, mangaa ja psykologiaa sisältäviä kirjoja. Scifi, fantasia, kauhu ja jossain määrin romanttinen kirjallisuus ovat suuri osa kirjamakuani. Vaikuttavalla kirjallisuudella on myös oma henkilökohtainen paikka niin kirjahyllyssäni kuin sydämessäni, varsinkin kirjoilla jotka sijoittautuvat johonkin historialliseen ajankohtaan tai herättävät muuten vain voimakkaita tunteita ja ajatuksia.

Lukeminen itselleni merkitsee rentoutumista ja uusien ajatusten polkuja. Olen lukenut kirjoja ala-asteelta lähtien, ehkä hieman eri tahdissa kuin nykyään, mutta kiinnostus lukemiseen ei ole muuttunut. Kirjan avaaminen on minulle aikahyppäys jonnekin muualle arjen ja koulun keskellä ja siksi yritän pitää kiinni jonkinlaisesta lukurutiinista. Yleensä tämä rutiini on pitänyt paikkansa aika hyvin, sillä mieleeni ei tule aivan heti pidempää ajanjaksoa jolloin en olisi lukenut mitään. Lukeminen, näin lyhyesti sanottuna, on siis yksi tärkeimmistä asioista elämässäni.

Outolintu-trilogia on alusta lähtien ollut yksi
lempikirjasarjoistani ja suurella
todennäköisyydellä tulen kirjoittamaan
postauksen niistä!


Entäpä millaisia tekstejä kirjoitan tänne blogiin? Ensiksi, en aio kirjoittaa kirja-arvosteluja lukemistani kirjoista, sillä peruskoulussa kyseisiä arvosteluja ja kirjaesittelyjä tehtiin aivan tarpeeksi. Toiseksi, kirja-arvostelujen tekeminen ei olisi itselleni mielenkiintoista toimintaa. Kirjablogin syntymisen taustalla on siis oma mielenkiintoni lukemista ja kirjoittamista kohtaan sekä jonkinlainen ajatus tuoda muillekin julki erilaisista kirjoista ja niiden herättämistä tunteista.Tykkään itse lukea jonkinlaisia kirjaesittelyjä, joissa kerrotaan kirjan herättämistä ajatusvirroista, sillä yleensä sitä tuppaa lukemaan myös kyseisen teoksen, kun pohjalla on toisen ajatuksia. Tavoittelen siis blogin kautta jonkinlaista harrastusta itselleni sekä kirjojen lukukokemuksen jakamista muille. (Teoriassahan blogini on siis lukupäiväkirja)

,,
Luen yllättävän paljon
 mangaa, mutta blogin
 kannalta niitä ei tule
 esiteltyä varmaankaan
 hirveästi




                                                    
Ja miksi blogiani tähdittää kukkaset ja kasvit?

          1. Rakastan erilaisia kasveja
          2. Kasvit tuovat jonkinlaista harmoniaa ja rauhallisuutta blogiin
          3. Väriä, väriä ja väriä
          4. Yksinkertaisuudessa kasvit ovat kuin tarinoita, erilaisia ja kauniita sellaisinaan, joten ne sopivat tarinoiden joukkoon täydellisesti 

Lukemisen iloa!
♥️≈Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti